4 Musicals 4Overigen 4 Met de muziek mee

Met de muziek mee
Musical voor en door de hele basisschool.
Een muzikaal feest ter gelegenheid van een jubileum of afscheid van een leerkracht of directeur.

Verhaallijn in het kort. Er is binnenkort feest op school. Leuk, maar er is een probleem. Wat gaan we de feesteling(en) geven? Ze hebben bijna alles al. De kinderen bedenken van alles en er komt op een gegeven moment iemand op het idee een muziekfeest te geven. Muziek, wie houdt daar nu niet van! Er wordt een dirigent gekozen en de kinderen gaan in groepjes oefenen voor hun uitvoering op het feest. (Hier is ruimte voor de keuze-liedjes.) Er is één jongetje, Diederik, die met geen enkel groepje mee mag doen. Iedereen vindt hem nog te klein! Dat vindt Diederik dus helemaal niet leuk. Hij sluit zich op in zijn kamertje en gaat muziek maken met zijn knuffels. Hij gaat ze een lied leren. Maar, denkt hij dan, ik heb eigenlijk het dirigeerstokje nodig. Dan is het veel echter. Hij loopt naar de repetitieruimte, die op dat moment leeg is, en pakt het stokje van de dirigent. Als de dirigent daarna terug komt, mist hij dit attribuut natuurlijk meteen. Iedereen helpt mee met zoeken. Ze vinden het stokje niet en de dirigent probeert het met een ander stokje. Maar dit lukt allemaal niet. Wat nu? Dan mist iemand op een gegeven moment Diederik. Zou hij toevallig? En ja hoor, daar komt Diederik aan met al zijn knuffels en het dirigeerstokje.
Hij laat, samen met de poppen en beren, iedereen zijn lied horen: 'Niemand is te klein voor muziek, muziek is voor iedereen!' Tja, denken de anderen, daar heeft Diederik eigenlijk gelijk in! Dan besluiten ze dat Diederik ook mag dirigeren. Hij heeft al bewezen dat hij het kan! Hierna stellen de kinderen zich op voor het eindlied. En halverwege dat lied worden ook de feesteling(en) uitgenodigd om mee te lopen, iedereen mag: Met de muziek mee!

Nadere informatie. Deze musical is te gebruiken bij een feest dat op school gegeven wordt. Ik denk hierbij vooral aan een jubileum of aan een juf/meester die afscheid neemt. Alle klassen van de (basis)school kunnen aan de musical meedoen. Een (middenbouw)groep zorgt voor de verhaallijn plus een jonger/kleiner kind die Diederik speelt. In de groep die de verhaallijn speelt is een hoofdrol weggelegd voor de dirigent.
Er zijn 7 liedjes die bij het verhaal horen, maar er zitten 6 keuze-liedjes bij, zodat iedere groep een lied kan zingen dat deze leeftijdsgroep aanspreekt (alle liedjes hebben met muziek, feest of school te maken). Het is natuurlijk ook mogelijk om eigen liedjes te verwerken in deze musical. Je kunt er net zo creatief mee bezig zijn als je wilt.

Geschreven door: Idtje Koppers
Door wie: De leerlingen van de hele basisschool
Aantal rollen: onbeperkt
Duur: Ongeveer 60 minuten
Liedjes: 13 Liedjes waarvan 6 keuzeliedjes

Een muzikaal afscheidsfeest voor een vertrekkende leerkracht of directeur.

Luistervoorbeelden (gedeelte van een liedje)
Doe eens iets geks - Keuzelied 5 (MP3, 937Kb)
Niemand is te klein voor muziek - Lied 11 (MP3, 485Kb)
Met de muziek mee - Slotlied 13 (MP3, 496Kb)

Bestel


© 2001-2019 STOER Theaterprodukties, alle rechten voorbehouden